SPIS: Physalis

Dette er etter min mening et knallgodt bær, den har en helt unik smak!
PhysalisMinner gjerne litt om tomat i formen

Så hvorfor spise physalis
Physalis er en god kilde til vitamin-A i form av karotenoider som er en sterk antioksidant
den inneholder C-vitamin og B-vitamin også, C-vitaminer beskytter kroppen for frie radikaler som nevnt i tidligere SPIS innlegg. B-vitaminet niacin som du finner i physalis, inngår i energiomsetningen av næringstoffene (fett, karbohydrater og protein).

Det guloransje fruktkjøttet inneholder betakaroten som kroppen kan omgjør til vitamin-A om det trengs. Vitamin-A er viktig for synet, huden fosterutvikling og en normal celledeling.
Karotenoidene er kraftige antioksidanter som beskytter hver eneste celle i kroppen mot skadelige frie radikaler som oppstår ved røyking, inspirasjon av forurenset luft, stress og av soling.

I tillegg til å være sunn og rik på antioksidanter smaker den godt, noe som gjør at man kan nyte denne sunne herligheten.
Kostfiber er også å finne i dette bæret, noe som gjør at kroppen regulerer kolesterolnivået og bidrar til en god fordøyelse.

For mer info om vitamininnhold og næringsinnhold, trykk her.

Kilder
Bama.no

Advertisements

4 responses to “SPIS: Physalis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: