SPIS: Chili

Så hvorfor bør man spise chili?

– Først og fremst er det rikt på C-vitaminer som styrker immunforsvarert vårt og beskytter kroppen for frie radikaler.

– Chilien inneholder sterke antioksidanter som kan beskytte kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdommer. Antioksidantene som er i chilien kalles for karotenoider og flavonoider. Begge disse antioksidantene er fargestoffer som gir chilien den rødfargen.

– Capsaicin er et aktivt stoff i chilien som fungerer som smertestillende for mennesker og andre pattedyr. Det øker blodsirkulasjonen og varmer i kroppen, samtidig som den lindrer smerter.

Det er også forsket på at chili øker forbrenningen i kroppen, men dette er kun hvis du spiser chili i store mengder!

Man bør altså spise chili fordi det er sunt og har gode helsemessige gevinster. I tillegg piffer den opp maten, og gir deg en ekstra sterk og god matopplevelse 🙂

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: